Algemeen:
Startpagina
Inleiding
Drukkers en binders
Universiteiten en archieven
Middelbare scholen
Particulieren en bedrijven
Contact

Erkend handboekbinder


HABI: van alles met papier, karton en linnen

Norbert Frambach, eigenaar van Handboekbinderij Bronsgeest-HABI, is sinds 1995 door de Stichting Erkenningsregeling Handboekbinderijen erkend als handboekbinder met classificatie A. De Stichting Erkenningsregeling Handboekbinderijen was een initiatief van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen, KVGO. De erkenningsregeling heeft een nieuwe naam: Vereniging Nederlandse Handboekbinderijen.

Uit marktonderzoek is gebleken dat opdrachtgevers regelmatig in de veronderstelling verkeren, dat niet-industrieel cq. ambachtelijk werk gelijk staat aan minder constante kwaliteit. Niets is minder waar. De erkende handboekbinder is een professional die door een aparte stichting streng beoordeeld is en regelmatig opnieuw wordt gekeurd. Voldoet het bedrijf niet, of niet meer aan de eisen dan verliest deze handboekbinder direct zijn erkenning. De erkenning is met andere woorden dus een garantie voor de opdrachtgever.

De classificatie A mag daarbij gevoerd worden door "Handboekbinderijen" die gespecialiseerd zijn in het efficiënt werken in de meest gebruikelijke bindwijzen: gekartonneerde boeken, ingebonden jaargangen van tijdschriften, het versterken van bibliotheek- en schoolboeken en het maken van portefeuilles en mappen." (Vereniging Nederlandse Handboekbinderijen)

Het lidmaatschap van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen geeft u de zekerheid dat de handboekbinder kan worden aangesproken als er problemen zijn bij de uitvoering. Op alle aanbiedingen en overeenkomsten zijn daarom ook de Leveringsvoorwaarden voor de Grafische Industrie van toepassing.

Voor meer informatie of de klachtenregeling kunt terecht bij:
KVGO/Vereniging Nederlandse Handboekbinderijen
Startbaan 10
1185 XR Amstelveen