Algemeen:
Startpagina
Inleiding
Drukkers en binders
Universiteiten en archieven
Middelbare scholen
Particulieren en bedrijven
Contact

Inleiding

Bronsgeest-HABI:alles met papier, karton en linnen

Handboekbinderij Bronsgeest-HABI houdt zich als erkend handboekbinder bezig met diverse vormen van bindwerk. Voor meer informatie over onze diensten kunt u kijken op de pagina's voor:Bekijk het zelf

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in ons bedrijf. U vindt ons op de Nieuwstraat 16-A in Leidschendam. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.45 uur en op zaterdag zijn we gesloten
Het verdient aanbeveling om ons van tevoren even te laten weten dat u langskomt telefonisch of per mail.

Een kijkje bij ons in het bedrijf:

Video

Bedrijfshistorie

Sinds 1 maart 1990 is Boekbinderij HABI in handen van Norbert Frambach. Boekbinderij HABI was toen nog een klein bedrijf met een pandgrootte van ± 40m^2, aan het Groenewegje 100-101A in Den Haag. De klandizie bestond voornamelijk uit enkele particulieren en instellingen.

Het pand aan het Groenewegje werd al snel te klein en in april 1990 verhuisde HABI naar de Lange Beestenmarkt 58. Dit pand had een oppervlak van 120m^2, waardoor de mogelijkheden van ons bedrijf verder werden versterkt. In 2000 bleek dat ook dit pand te klein was geworden en verhuisde HABI naar Leidschendam. Het nieuwe bedrijfspand op de Nieuwstraat 16A heeft een oppervlakte van 180 m^2 en is tot op heden groot genoeg voor de huidige werkzaamheden en medewerkers.

Sinds 15 januari 2007 is handboekbinderij Bronsgeest bij ons ingetrokken. De heer Van Daalen van handboekbinderij Bronsgeest heeft in november 2006 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en heeft besloten zijn bedrijf te verkopen aan Norbert Frambach ( HABI ). De medewerkers zijn bij HABI ingetrokken. Diverse machines en tafels zijn overgenomen en hebben een plek op de Nieuwstraat 16A ingenomen. Door deze uitbreiding kunnen wij op nog meer vlakken klaar staan voor de klant.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verstevigen en binden van boeken en tijdschriften alsmede het maken van menumappen met een geheel eigen invulling. Wij werken in opdracht van diverse klanten, zowel bedrijven als particulieren. Hiervoor beschikken wij over een breed arsenaal aan machines. Het blijft echter wel handwerk, zodat u zeker weet dat ieder boek persoonlijke aandacht krijgt.